Rusija će regulisati kripto rudarenje


Nakon što je ruska centralna banka nedavno predložila zabranu kriptovaluta, što je u jednom trenutku uzrokovalo veliki pad njihove vrednosti, ubrzo su se oglasila i nadležna ministarstva koja su se usprotivila tim namerama, sugerisajući kako ovu delatnost treba regulisati.

Takođe, nedavno je najavljeno kako će na snagu uskoro stupiti nova regulativa, zahvaljujući kojoj će kriptovalute u ovoj zemlji tretirati kao novac, a ne finansijsku ili digitalnu imovinu, kao što je sada slučaj u mnogim zemljama.

Najnovija vest stiže sada, i to iz ruskog Ministarstva Privrednog Razvoja, koje u predlogu sveopšte regulacije želi omogućiti legalizaciju rudarenja, odnosno stavljanje u pravni okvir svih kompanija koje se time bave, javlja Cointelegraph.

Štaviše, spomenuto ministarstvo je najavilo kako će podsticati osnivanje manjih kripto fabrika na način što će im osigurati manje cene električne energije, a to će kompenzovati tako što će oni koji troše više, plaćati skuplje. Nove fabrike kriptovaluta bi trebale da se rasporede po ruskim regionima sa dostupnim jeftinim izvorima energije, što bi povećalo ulaganja u manje naseljena i razvijena područija.

Za sada nije potvrđeno, ali mnogi pretpostavljaju da će najpovoljniji uslovi biti u sibirskim regionima sa dugotrajnom zimom, što će pozitivno uticati na rad računarskih sistema.

Ova ohrabrujuća vest dolazi u turbulentno vreme dok finansijska tržišta pate od trenutnih geopolitičkih zavrzlama.

Rusija je inače izuzetno važna zemlja za kripto industriju, baš kao i susedni Kazahstan, budući da raspolaže ogromnim prirodnim bogatstvima i, za zapadne kriterijume, još uvek izuzetno jeftinim energentima. Takođe, ruski državljani u kripto tržištu učestvuju sa oko 200 milijardi dolara vrednosti, a nova regulacija bi trebala da dokrajči kriminalne radnje poput pranja novca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.