SpaceX namerava da uspostavi internet na Tongi pomoću Starlink satelita


Tonga se još uvek pokušava oporaviti nakon erupcije vulkana i cunamija, a jedan od problema svakako je internet. Međutim, kompanija SpaceX ga namerava da reši na svoj način.

Wall Street Journal piše da je SpaceX želi omogući internet na Tongi pomoću svoje satelitske Starlink internet mreže. Kompanija ima svoj tim na Fidžiju gde gradi stanicu koja će poslužiti kao "internet most".

Kakvu uslugu mogu očekivati stanovnici Tonge, za sada nije poznato, ali će to u svakom slučaju biti novi poduhvat za SpaceX. Starlink je dostupan u samo 25 zemalja, a najbliže komšije Tonge ekoji imaju aktivnu uslugu su Australija i Novi Zeland. U funkciji SpaceX trenutno ima oko 1.800 Starlink satelita, ali novi će definitivno biti lansirani kako bi kompanija "popunila pokrivenost".

Povezivanje Tonge Starlink internetom bi moglo da bude komplikovano jer je dozvolu za satelitsku internet uslugu dobila kompanija Kacific krajem januara. Kako će to uticati na planove kompanije SpaceX, za sada nije poznato, ali je konkurencija evidentna.

Tonga je u međuvremenu i dalje bez pristupa podvodnom kablu koji se inače koristi za povezivanje sa internetom, a na taj pristup će čekati još nedeljama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.