Tesla opozvala gotovo 54.000 automobila jer ne staju na znak stop


Opoziv Teslinih automobila česta je vest u medijima, a za većinu je problema upravo krivac kompanijin sistem za pomoć vozaču. Tako je, na primer, Tesla u novembru prošle godine opozvala gotovo 12.000 automobila nakon softverskog ažuriranja, a sada pak želi opozvati njih 53.822 da bi uklonili "roling stop" (zaustavljanje bez potpunog zaustavljanja) funkciju.

Kako prenosi Ars Technica, opoziv će uticati na Teslin Model 3, Y, S i X koji koriste firmware 2020.40.4.10 ili noviji i koji učestvuju u beta programu autonomne vožnje. Reč je, naime, o softveru koji omogućuje odabir stila vožnje automobila – chill, average i assertive.

U assertive načinu vožnje, Teslin automobil neće stati na znak stop pre četverosmerne raskrsnice, ako pritom ne detektuje ostale učesnike u saobraćaju ili pešake u blizini. U tom slučaju će, umesto da se u potpunosti zaustavi, proći raskrsnicom brzinom od najviše 9 km/h.

Podsetimo, Tesla je prvi put lansirala ovu funkciju u oktobru 2020. godine, ali tek su se u januaru ove godine dva puta sastali sa Nacionalnom upravom za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) vezano uz njenu bezbednost, što je rezultovalo ovim velikim opozivom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.