TikTok testira uzrasne restrikcije sadržaja za decu


TikTok je započeo sa testiranjem sistema za uzrasne restrikcije nekih tipova sadržaja u svojoj aplikaciji kako bi poboljšao bezbednosne funkcije za tinejdžere.

Testiranje se nalazi u ranoj fazu razvoja, ali kompanija kaže da joj je cilj pružiti "štit" za mlađe korisnike od sadržaja za odrasle u potencijalno neprimerenim video sadržajem.

TikTok se kao i mnoge druge društvene platforme i aplikacije u posledje vreme suočava sa povećanom zabrinutošću civilnih i državnih grupa u vezi načina na koje upravlja bezbednošću korisnika, posebno dece i mlađih tinejdžera.

Na kongresnom saslušanju prošle godine, kompanija je dala naslutiti da radi na razvoju sistema ograničenja prikazivanja sadržaja koji će se temeljiti na uzrasnim kategorijama.

"TikTok, dugo poznat po svom preciznom algoritmu za preporuke, radi na funkcijama koje bi mogle klasifikovati sadržaj na temelju zrelosti sadržaja i tematskih zona udobnosti, izjavila je Tracy Elizabeth, TikTokova voditeljka odeljenja za politike poverenja i bezbednosti.

Elizabeth nije objasnila na koji način će kompanija prepoznavati koji su sadržaji u videima primijenjeni za određene uzrasne grupe, ali kaže da je sistem u "inovacionoj fazi", a između ostaloga omogućiće da roditelji u podešavanjima odaberu "sigurnu zonu", kako bi bili sigurni da će njihova deca uvek dobijati preporuke za sadržaje koji su primijenjeni njihovom uzrastu. Verujemo da se klincima neće previše sviđati ova nova cenzura na njihovoj omiljenoj platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.