U svetu je aktivno 1,85 milijardi Apple-ovih uređaja


Apple se u četvrtak pohvalio rekordnim poslovnim kvartalom u kome su zaradili čak 123,9 milijardi dolara. Ali, to nisu jedine brojke koje treba istaći, pa je izvršni direktor kompanije, Tim Cook, takođe otkrio da je u svetu trenutno aktivno 1,85 milijardi Apple-ovih uređaja.

Iako Cook nije dublje ulazio u te brojke, svakako treba napomenuti da Apple smatra uređaj aktivnim ako je u proteklih 90 dana imao interakciju sa Appleovim uslugama. Podsetimo, kompanija se prošle godine pohvalila da ima 1,65 milijardi aktivnih uređaja, dok je 2020. ta brojka bila manja za oko 150 miliona.

Kad je reč o Android uređajima, Google je prošle godine u maju otkrio da ih je aktivno preko tri milijarde. Kako ističe The Verge, kompanija preuzima ovu brojku iz svog Play Store-a, koja zapravo ne računa uređaje temeljene na Android-u, a koji koriste alternativne prodavnice aplikacijama, pa je u stvarnosti ta brojka još veća.

Bilo kako bilo, nema dileme da je osnovni generator prihoda za Apple njihov iPhone, koji se u prazničnom kvartalu odlično prodavao u svim delovima svijeta, pa čak i u Kini gde je izbor pametnih telefona tamošnjih proizvođača zaista veliki.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.