Windows 11 od sada podržava Android aplikacije - delimično


Prošlo je nekoliko meseci od lansiranja Windows 11 operativnog sistema pa je tako stiglo i vreme za malo značajniju nadogradnju. Jedna od najvećih novosti je podrška za Android aplikacije, o čemu se već prilično dugo govori.

Za sada je dostupna samo korisnicima u SAD, i to u vidu mogućnosti korišćenja Amazon-ove prodavnice aplikacijama. Američkim korisnicima će u prvoj fazi biti dostupno oko 1000 aplikacija iz Amazon-ovog Appstore-a, što uključuje i određeni broj knjiga u zvučnom obliku i aplikacija za Kindle.

Naravno, ono što većina nas očekuje je širenje na ostale regione, ali i podrška za za Google Play prodavnicu, koja donosi neuporedivo više sadržaja. Od ostalih novosti koje donosi nova Windows nadogradnja treba istaknuti podršku za jednostavnije utišavanje Teams poziva.

Datum i vreme sada su dostupni i na sekundarnom monitoru, a widget za vremensku prognozu pokazuje uslove u stvarnom vremenu. Redizajniran je i Media Player, a Notepad nudi mogućnost korišćenja u dark modu, dakle s tamnom pozadinom umesto bele.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.