Windows 11 prikazuje watermark na nepodržanim računarima


Operativni sistem Windows 11 stigao je sa nadograđenim hardverskim zahtevima, što je izazvalo veliki talas kritika.

Iako je većina korisnika čiji PC hardver ne podržava Windows 11 OS bez ikakvih problema uspela da instalira novi Microsoftov OS i ne osjeća nikakve probleme u radu, Microsoft i dalje upozorava da mogućnost ozbiljnih problema, a sada je odlučio nešto dodatno preduzeti po tom pitanju kako bi nas upozorio da bismo trebali da se nadogradimo.

Ekipa Insidera sa portala Windows Latest otkrila je da u novoj testnoj verziji Windows-a 11 operativni sistem prikazuje watermark sa obaveštenjem "System requirements not met", čime nam Microsoft želi da poruči da koristimo Wndows 11 na nepodržanom računaru.

Watermark se ne prikazuje u igrama i aplikacijama, što znači da će vas samo nervirati na početnim ekranima Windows-a, ali ekipa sa WL-a je otkrila kako se može jednostavno ukloniti na ovaj način:

Kao prvo morate otvoriti Registry Editor, pa doći na lokaciju HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\UnsupportedHardwareNotificationCache i potom promeniti vrednost SV2 na 0.

Nakon toga restartujte računar i više nećete imati ružnu poruku u desnom uglu ekrana.

Za sada se ova funkcija nalazi samo u testiranju i nije poznato planira li Microsoft da je omogući svim korisnicima koji ne žele ili ne mogu da se hardverski nadograde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.