Apple će navodno izbaciti iPad Pro sa M2 čipom već na jesen


Bloomberg-ov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom poslednjem Power On biltenu da Apple navodno planira da izbaci iPad Pro s M2 čipom između septembra i novembra ove godine. Reč je, naime, o većem osveženju za kompanijin popularni tablet, koje bi trebalo uključivati i podršku za MagSafe punjenje.

Apple je značajno osvežio iPad Pro 2018. godine, kada su predstavili novi dizajn sa ekranom od ivice do ivice i USB-C priključak. To se, navodi Gurman, dogodilo otprilike oko godinu i po nakon izlaska iPada Pro 10,5 2017 godine.

Budući da su M1 iPad Pro uređaji stigli u svimajubnju 2021. godine, ako tehnološki gigant iz Cupertina zaista predstavi novi model ove jeseni, to znači da im je za pripremu "osveženja" trebalo otprilike isto vremena kao i 2018. godine, piše The Verge.

Trenutno nije poznato kako će novi iPad Pro izgledati, ali Gurman je još prošle godine predvideo da će imati mogućnost bežičnog punjenja i staklenu poleđinu. Ali, ako je za suditi prema novijem izeštaju 9to5Mac-a, Apple će se ipak odlučiti za aluminijumska leđa sa staklenim logotipom kompanije.

O novom čipu takođe nema puno informacija, budući da ga Apple još nije ni najavio. Gurman je u februaru rekao da smatra da će CPU M2 čip biti nešto brži od M1 i da će deliti istu arhitekturu sa osam jezgara. Pravo "pojačanje" bi se, doduše, trebalo videti kod grafičkih jezgri.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.