Apple je uklanjanjem punjača i slušalica iz kutije navodno uštedeo 6,5 milijardi dolara


Apple se još 2020. godine lansiranjem iPhone-a 12 odlučio na potez uklanjanja punjača i EarPods slušalica iz kutije. To je, naime, tada predstavljao jedan kontroverzan potez na kojeg se kompanija odlučila prvenstveno iz ekoloških razloga, a kasnije su ga sledili i proizvođači poput Samsung-a.

Potrošači nisu bili zadovoljni, jer su mnogi trebali dodatno da kupuju slušalice i punjače. Štaviše, cene uređaja se nisu smanjile, iako se procenjuje da je Apple svoje troškove dostave smanjio za čak 40 posto zahvaljujući manjim kutijama, što je na kraju omogućilo da više iPhonea stane na svaku paletu za transport.

Kako prenosi Daily Mail, stručnjaci tvrde da je Apple uklanjanjem punjača i slušalica na svakom telefonu uštedeo oko 35 dolara. Smatra se da je kompanija od 2020. godine prodala 190 milijuna iPhone-a širom sveta, što znači da su zahvaljujući svojoj odluci uštedeli oko 6,5 milijardi dolara, ne ubrajajući prihod od dodatne kupovine "osnovne opreme".

Budući da su iPhone 12 modeli bili prvi uređaji u Apple-ovoj liniji pametnih telefona sa 5G podrškom, nagađa se da je tehnološki gigant iz Cupertina ovom uštedom zapravo pokrio troškove 5G modema, što u neku ruku može objasniti činjenicu da se cene nisu smanjile, piše Gizmochina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.