Apple navodno radi na usluzi pretplate na hardver


Apple navodno radi na usluzi pretplate na svoj hardver, uključujući iPhone i iPad uređaje, navodi Bloomberg-ov reporter Mark Gurman.

Reč je, dakle, o usluzi koja bi omogućila korisnicima da plaćaju mesečnu naknadu za kompanijine uređaje. Ta naknada ne bi bila cena uređaja podeljena na 12 ili 24 meseca, već bi to bio pre određen iznos, potencijalno sa opcijom nadogradnje na novi hardver čim on izađe.

Osim toga, kao i sve druge Apple-ove pretplate, i ova bi bila vezana uz Apple ID nalog te bi imala mogućnost povezivanja i sa uslugama AppleCare-a ili Apple One-a. Ovim bi potezom tehnološki gigant iz Cupertina omogućio korisnicima da se po prvi puta pretplate na hardver, a ne samo na digitalne usluge.

Kako prenosi The Verge, Apple-ova usluga pretplate na hardver u potpunosti bi se uklopila u kompanijine napore da "proguraju" svoje dosadašnje usluge. Podsetimo, kompanija je poslednjih godina sve više naglašavala servise poput Apple Music-a, Apple TV Plus-a, Apple News Plus-a, Apple Fitness Plus-a i Apple Arcade-a kao ključne nove izvore prihoda.

U to treba svrstati i AppleCare za proširenu garanciju i program Upgrade, koji korisnicima omogućuje da nakon 12 meseci zamene svoj iPhone za novi model. U ovom trenutku je, doduše, teško zamisliti na koji će način Apple "urediti" način pretplate na hardver.

Hoće li tako, na primer, kompanija davati korisnicima uređaje iako su se pretplatili na samo jedan mesec ili će postojati neki određen broj meseci na kojeg se potrebno pretplatiti, trenutno nije poznato. Ako je i za pretpostaviti da će korisnici trebati da vrate svoj iPhone nakon nekoliko meseci "najma", ideja baš i ne zvuči obećavajuće.


Foto: Ehimetalor Akhere Unuabona / Unsplash

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.