Apple-ovi tehničari više neće popravljati telefone koji su ukradeni ili izgubljeni


U Apple-u su se odlučili na zanimljiv potez sa kojim žele da smanje krađe svojih telefona. Kompanija je nedavno poslala poruku zaposlenima u Apple Store-u i ovlašćenim servisima u kojima se od njih traži da ne popravljaju telefone koji su prijavljeni kao nestali.

To znači da će, svaki put kada vlasnik iPhone-a donese svoj uređaj na popravaku, zaposleni morati da proveri u internom sistemu da li je taj uređaj prijavljen u bazi podataka GSMA Device Registry. Naime, kada korisnici izgube telefon ili je ukraden, oni ga mogu prijaviti u spomenutu globalnu bazu podataka. Na temelju tih podataka i jedinstvene oznake uređaja (IMEI), Apple-ovi zaposleni moći će da znaju da li je uređaj koji im korisnici donesu prijavljen da je nestao.

U tom slučaju, prema uputstvu koju je poslao Apple, zaposleni će morati da odbiju da poprave taj uređaj. Takođe, kompanija već ima slično pravilo za korisnike koji odbiju ili ne mogu da isključe opciju Find my iPhone. S obzirom na to da je za njeno isključenje potrebno imati korisničko ime i lozinku, ako osoba koja je donela telefon na popravaku nema te podatke, postoji mogućnost da je ta osoba u posedu ukradenog telefona ili uređaja koji je vlasnik izgubio.

Ipak, kako naglašavaju na Engadget-u, ako u Apple-ovoj prodavnici ili ovlašćenom servisu odbiju da poprave iPhone jer je prijavljen na listi izgubljenih i ukradenih uređaja, isti će se uređaj moći popraviti u drugim servisima u kojima se ti podaci sa popisa GSMA Device Registry neće proveravati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.