Apple predstavio iPhone SE (2022)


Apple je sinoć predstavio pregršt novosti, a jedna od njih je i novi iPhone SE, odnosno najjeftiniji iPhone nove generacije. Iako cenom pristupačniji, iPhone SE (2022) donosi najnoviji A15 Bionic procesor, kojeg možemo naći i u najskupljim modelima serije 13.

Radi se o uređaju manjih dimenzija, budući da ekran meri samo 4,7 inča u dijagonali, a tehnologija izrade mu je LCD. Dakle, ekran je jedna od stavki na kojoj je Apple uspeo postići nižu cenu, ali to ne znači da je loš, naprotiv.

Dizajn ovog modela, slobodno možemo reći, prilično je zastareo, budući da najviše nalikuje na iPhone 6, kojeg smo upoznali sada već davne 2014. godine. Na poleđini donosi jednu kameru, čiji senzor raspolaže sa 12 megapiksela, ali zahvaljujući moćnom procesoru, neće biti uskraćena za napredne AI tehnologije kao što je Deep Fusion.

Interna memorija sadrži samo 64 GB skladišnog prostora, što u današnje vreme zaista može biti malo, ali s obzirom da je ovaj uređaj namenjen manje zahtevnim korisnicima, verujemo da će ih zadovoljiti.

Što se cene tiče, ona će u SAD iznositi 429 dolara za 64 GB model, a kad jednom dođe u naše krajeve, svakako treba očekivati nešto višu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.