Apple već smanjuje proizvodnju novog iPhone-a SE


Apple-ov analitičar Ming-Chi Kuo, otkrio je na svom Twitter-u da novi iPhone SE (2022) nije toliko popularan kao što je kompanija mislila da će biti.

"Lockdown u Šangaju ne utiče na proizvodnju iPhone-a SE. Međutim, potražnja za novim modelom manja je od očekivane, pa sam smanjio svoju procenu isporuka u 2022. na 15 do 20 miliona (u odnosu na prethodnih 25 do 30 miliona", napisao je Kuo.

Nedugo nakon objave analitičara, Nikkei Asia objavljuje da će Apple u sledećem kvartalu proizvesti 20 posto manje iPhonea SE nego što je prvobitno planirao i 10 miliona manje AirPods slušalica za celu 2022. godinu.

To je, kako navode izvori Nikkeija, jedan od prvih znakova da su rat u Ukrajini i nadolazeća inflacija počeli ometaju potražnju potrošačke elektronike.

"Rat je uticao na potrošnju na evropskim tržištima. Razumljivo je da će potrošači štedeti novac za hranu i grejanje", rekao je izvršni direktor jednog Apple-ovog dobavljača za Nikkei te je istaknuo da uopšte nije iznenađujuće da je kompanija smanjila proizvodnju za sledeće tromesečije.

Podsetimo, novi iPhone SE dolazi sa 4 GB RAM-a, A15 Bionic čipom, podrškom za 5G povezivanje, nešto ojačanim staklom na kućištu, ali i za 30 dolara većom početnom cenom u poređenju sa prethodnim modelom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.