Apple zaustavlja prodaju svojih proizvoda u Rusiji


Apple je privremeno zaustavio prodaju i izvoz svih svojih proizvoda u Rusiji kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, saopštili su iz kompanije.

"Duboko smo zabrinuti zbog ruske invazije na Ukrajinu i stojimo uz sve ljude koji pate kao rezultat nasilja. Podržavamo humanitarne napore, pružamo pomoć za nastalu izbegličku krizu i činimo sve što možemo da podržimo naše timove u regiionu", kažu iz Apple-a.

Tehnološki gigant iz Cupertina preduzeo je brojne mere kao odgovor na invaziju. Tako, na primer, navode da su ograničili Apple Pay u Rusiji i da RT News i Sputnik više nisu dostupni za preuzimanje u App Store-u izvan te zemlje.

Kao dodatna bezbednosna mera za ukrajinske građane, onemogućili su pojedine funkcije za praćenje prometa na Apple Maps-u u Ukrajini, a sličnu je stvar napravio i Google pre nekoliko dana. Ali, uprkos nedavnom apelu jednog od ukrajinskih čelnika, App Store i dalje funkcioniše u Rusiji.

"Apelujem na vas da prestanete isporučivati Apple-ove usluge i proizvode Ruskoj Federaciji, uključujući blokiranje pristupa App Store-u", napisao je u otvorenom pismu Mykhailo Fedorov, potpredsednik Vlade Ukrajine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.