ARM otpušta ljude nakon neuspele prodaje Nvidiji


U septembru prošle godine, vlasnik kompanije ARM, japanski SoftBank Group, najavio je prodaju ARM-a Nvidiji za 40 milijardi dolara, što bi proizvođača grafičkih čipova dovelo na jedan novi nivo veličine u IT industriji.

U februaru ove godine ta "akvizicija veka" je u potpunosti kolabirala zbog protivljenja regulatornih agencija širom sveta, ali i pritiska ARM-ovih velikih klijenata poput Qualcomm-a i Microsoft-a, koji su izrazili bojazan da bi Nvidia mogla sprečiti ARM u licenciranju dizajna čipova.

Prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Bloomberg, ovo je uzdrmalo ARM do te mere da je njegov CEO Rene Haas poslao memorandum zaposlenima u kojem je rekao da će kompanija otpustiti između 12 i 15 posto zaposlenih, odnosno oko 1000 ljudi u SAD-u u Velikoj Britaniji, sa ciljem svojih "napora u smanjivanju troškova".

Nvidia će Softbanku platiti 1,25 milijardi dolara odštete za propali posao, ali ni to japanskom konglomeratu očito nije dovoljno da bi omogućio svim zaposlenima ARM-a da zadrže svoje pozicije u kompaniji.

Razlog možda leži u "b-planu" SoftBank-a koji želi da dovede ARM na tržište kapitala IPO-om (inicijalnom ponudom deonica) pa želi čim više smanjiti troškove kako bi cenu deonice održao visokom. Posao će izgubiti samo niže rangirani zaposleni, dok će svi inženjeri ostati u kompaniji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.