Čak 7 od 10 najprodavanijih telefona u 2021. bili su iPhone


U sedištu Apple-a mogu zadovoljno da trljaju ruke. Naime, prema istraživanju koje je sprovela azijska analitička kompanija Counterpoint, čak sedam od deset najprodavanijih pametnih telefona dolaze pod brendom iPhone. Osigurali su prvih pet mesta sa iPhone-om 12 na tronu, a tek se na šestom pojavljuje jedini Samsung-ov Galaxy A12.

Na sedmom i poslednjem mestu uskočili su Xiaomi Redmi 9A i Redmi 9.

Top 10 najprodavanijih pametnih telefona zauzeli su 19 posto ukupnog globalnog tržišta smartphonima u 2021. godini, dok je 2020. poređenja radi isto iznosilo 16 posto. Prva tri modela - iPhone 12, iPhone 12 Pro Max i iPhone 13 zauzeli su 41 posto Apple-ovog tržišta - saopštili su iz analitičke kompanije Counterpoint, specijalizovane za praćenje tehnološkog tržišta.

Dodaju da je tim brojkama doprinela snažna potražnja Apple-ovih kupaca za 5G nadogradnjom, ali i iPhone serija 12 čiji je izlazak bio odložen na jesen 2020., zbog čega je puno ljudi te telefone kupilo tokom zimskih praznika, pa se deo prodajnih rezultata osetio i u prvim mesecima 2021. godine.

Samsung-ov A12 je najuspešniji bio u regijregionima Severne i Latinske Amerike, ali i Zapadne Evrope, ali nije ni uopšteno podbacio u ostalim regionima. Kupci su očito prepoznali prihvatljivu cenu za performanse koje nudi, dok je kineski div Xiaomi posebno dominirao u Kini, Indiji i azijsko-pacifičkom regionu.

Oba Xiaomi-jeva modela imaju odličan odnos cene i kvaliteta, pa nas činjenica da su dospeli na Counterpoint-ovu listu ne treba posebno čuditi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.