Developer GeekBench-a tvrdi da Xiaomi vara na testovima


John Poole, developer popularne benchmark platforme GeekBench, otkrio je na Twitter-u da Xiaomi prilagođava performanse svojih pametnih telefona kako bi pokazali bolje rezultate na pojedinim benchmark aplikacijama.

Naime, Poole tvrdi da performanse Xiaomi-jevih pametnih telefona zavise od vrste aplikacije koja se izvodi na uređaju. Tako, na primer, navodi da su rezultati Xiaomi-ja 11 na GeekBench-u drugačiji kada se pokrene regularna verzija aplikacije i kada se pokrene ona koja je "prerušena" u Fortnite ili Genshin Impact.

Rezultati su u jednogezgrenim testovima bili oko 30 posto niži na "prerušenoj" verziji GeekBench-a u poređenju sa onom regularnom, dok su višejezgreni testovi pokazali rezultate niže za oko 15 posto. Poole je kao dokaz objavio poređenje na službenoj stranici GeekBench-a.

Dakle, Poolovo poređenje pokazuje da je kineski proizvođač ugradio identifikatore u svoje pametne telefone da bi poboljšao rezultate benchmark testova i tako prikazao performanse u boljem svetlu. Međutim, čini se da je varijanta Xiaomi-jevih uređaja u stvarnosti ipak nešto lošija nego što se prethodno mislilo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.