Epic Games preuzeo muzičku platformu Bandcamp


Epic Games preuzima Bandcamp, muzičku platformu namenjenu muzičarima i izdavačkim kućama, saopštili su na službenom blogu. "Epic i Bandcamp dele misiju izgradnje platforme koja je najprikladnija za muzičare i koja omogućava kreatorima da zadrže većinu svog teško zarađenog novca. Bandcamp će igrati važnu ulogu u Epic-ovoj viziji da izgradi ekosistem tržišta kreatora za sadržaj, tehnologiju, igre, umetnost, muziku i još mnogo toga", navode iz Epic-a.

Sudeći prema izjavi Ethana Diamonda, suosnivača i izvršnog direktora Bandcamp-a, ova muzička platforma će i dalje samostalno nastaviti sa radom i ističe da proizvodi i usluge na koje su korisnici navikli, neće nigde otići.

"Nastavićemo da gradimo Bandcamp oko našeg modela prihoda za umetnike te će i dalje imati istu kontrolu nad načinom na koji nude svoju muziku. Bandcamp Fridays nastaviće kako je i planirano, a Daily će i dalje isticati raznoliku i neverojatnu muziku na platformi", dodao je Diamonds.

Podsetimo, Bandcamp je muzička platforma putem koji izvođači izravno mogu prodavati svoju muziku, pri čemu dobijaju većinu zarade, čak oko 82 posto. To je, naime, upravo i razlog zašto je ova platforma stekla veliku popularnost među muzičarima i izdavačkim kućama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.