Galaxy A serija pametnih telefona čini gotovo dve trećine Samsung-ove prodaje


Samsung-ova Galaxy A serija pametnih telefona je čest i povoljan izbor mnogih korisnika, kojima nisu toliko važne flagship specifikacije. Da su modeli poput A12, A32, A52 i A72 popularni, dokazuju i novi podaci istraživačke kompanije Counterpoint Research.

Naime, Galaxy A serija je najpopularnija u Samsung-ovoj ponudi, čineći tako 58 posto kompanijine prodaje pametnih telefona u 2021. godini, prenosi Android Central.

"Mid range A serija bila je glavni 'radni konj' u čitavom Samsung-ovom portfoliju pametnih telefona poslednjih nekoliko godina. Uređaji su dobili široku popularnost na globalnom nivou, snalazeći se dobro na različitim tržištima", rekla je vodeća analitičarka u Counterpoint Research-u, Liz Lee.

Treba istaći da ovaj izveštaj došao malo pre Samsung-ovog predstavljanja novih modela iz A serije (Galaxy A53 5G i Galaxy A73 5G), za koje Lee navodi da će biti krucijalni za Samsung-ov ostanak ispred konkurencije.

"Osim ovih brojki, očekivani novi uređaji, posebno A73 5G, važni su jer će se direktno takmičiti sa najpristupačnijim modelima vodećih kineskih marki", zaključila je Lee.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.