Globalna nestašica čipova uskoro bi mogla da postane još gora


Početkom pandemije pre otrpilike dve godine, mnoge industrije bile su prisiljene da privremeno zaustave svoje poslovanje u pokušaju da pomognu u suzbijanju širenja koronavirusa. To je na kraju dovelo do globalne nestašice čipova za koju svi znaju, pa iako su se stvari trebalo početi da se popravljaju, one izgleda postaju još gore.

Naime, zbog rata u Ukrajini, kompanije Ingas i Cryoin, zaustavile su snadbevanje neonskim gasom. Za one koji nisu upoznati, neonski gas je neophodan u proizvodnji poluprovodnika, a obzirom na to da su obe ove kompanije odgovorne za snadbevanje oko polovine svetskog neonskog gasa, ovo je veliki korak nazad u smislu proizvodnje čipova.

Kako tvrde saopštenja iz kompanija, ratna dejstva su dovela do uništenja kritične infrastrukture, pa su zbog toga bili prisiljeni da zatvore svoje poslovanje. Iako imaju i druge kompanije koje isporučuju neonski gas, činjenica da je polovina te proizvodnje sada nestala, to znači da bi snadbevanje moglo da stvori ogroman zaostatak. Ujedno bi to moglo dovesti i do ogromnog povećanja cene neonskog gasa, a još uvek je prerano govoriti koliki i kakav će to uticaj imati na krajnje potrošače.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.