Google Play Store ostaje bez filmova i serija


Korisnici od maja više neće moći da kupuju filmove i serije na Google Play Store-u, objavila je kompanija na svojoj službenoj stranici.

"U aplikaciji Google Play, filmovi i serije više neće biti podržani. Ali, Google Play i dalje će biti vaša prodavnica za aplikacije, igre i knjige", saopštili su iz Google-a i dodali su da će korisnici za filmove i serije trebati da koriste Google TV aplikaciju.

Naime, navodi se da će korisnici na Google TV-u imati u potpunosti isto iskustvo kao i na Google Play-u. Tako će se tamo moći naći najnovija izdanja filmova, raznorazne preporuke za gledanje, ali i mogućnost pozajmljivanja, odnosno iznajmljivanja naslova.

Dalje, oni koji su već kupili sadržaj na Google Play-u, moći će ga jednostavno pregledati u novoj aplikaciji, pa ništa neće biti izgubljeno. Reč je, dakle, o promeni koja ukazuje na činjenicu da se Google sve manje želi oslanjati na brend "Play" kao prodavnicu digitalne robe, piše The Verge.

Sličnu stvar, podsetimo, ima i Apple. App Store služi za aplikacije, muzika je u iTunes-u, Apple TV je za filmove i serije, a knjige se mogu pronaći u Apple Books aplikaciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.