Google radi na alatu za arhiviranje pojedinih aplikacija


Dobra vest stiže za one kojima često nedostaje memorije na telefonima. Google, naime, radi na alatu koji će omogućiti korisnicima da arhiviraju pojedine aplikacije u svrhu oslobađanja prostora za skladištenje.

Prema objavi na Google-ovom blogu, korisnici će tako moći da delimično deinstaliraju aplikaciju, "smanjujući" ju za oko 60 posto bez potpunog uklanjanja. To je, dakle, moguće stvaranjem nove vrste APK-a (Android Package), kojeg iz Google nazivaju "arhiviranim APK-om".

Google ističe da je arhivirani APK puno manji i da skladišti sve podatke korisnika dok ih on ne odluči vratiti, pri čemu se i aplikacija vraća u "izvorno stanje". Novi alat će već sada biti dostupan Android developerima sa Bundletool-om 1.10, ali neće biti funkcionalan dok ga kompanija ne lansira za sve korisnike kasnije ove godine.

Bilo kako bilo, reč je o alatu kojeg će korisnici sigurno rijetko koristiti, pogotovo oni koji se ne mogu odlučiti treba li im zaista neka aplikacija na telefonu ili ne. Google nije otkrio puno detalja, pa trenutno nije sigurno hoće li se opcija za arhiviranje pojaviti uz onu za deinstalaciju ili će to pak biti premešteno u potpuno novi odeljak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.