HTC se vraća sa telefonom fokusiranim na Metaverse


HTC je 2018. godine većinu svog poslovanja vezanim za telefone prodao Google-u, ali zvanično, nikad nisu odustali od prodaje pametnih telefona. Pre ovoga, kompanija je izdala Exodus 1 – telefon vezan za blockchain tehnologje, a sada najavljuju i onaj fokusiran na Metaverse.

Kako prenosi DigiTimes, HTC je na MWC 2022 sajmu najavio svoje planove o lansiranju novog Android pametnog telefona, kojeg opisuju kao high-end uređaj fokusiran na Metaverse. U skladu s tim, telefon će biti dizajniran za AR i VR aplikacije, a nikakve daljnje specifikacije nisu otkrivene.

Osim toga, kompanija je pokazala demo animiranog virtuelnog sveta koji naziva Viverse, što bi trebalo da bude sigurno okruženje i za decu i za odrasle. Metaverzum je širok pojam koji se odnosi na zajednička okruženja virtuelnog sveta kojima ljudi mogu pristupiti putem interneta, a sve postaje opiljivije sa AR i VR uređajima. Poznato je da HTC ima sopstvenu liniju VR headseta pod brendom Vive, što znači da su na neki način već korak ispred drugih. Najavljeni telefon bi trebao da bude lansiran u aprilu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.