IGTV aplikacija odlazi u istoriju - Instagram je više neće podržavati


Za one koji su zaboravili, Instagram je 2018. godine predstavio samostalnu aplikaciju IGTV za gledanje dužih i vertikalnih video zapisa. To je, dakle, trebala da bude svojevrsna konkurencija YouTube-u u koju je Instagram polagao puno nade, ali, na njihovu žalost, to se nikada nije dogodilo.

Instagram je u oktobru prošle godine pokušao barem donekle oživeti IGTV preimenovavši ga u Instagram TV, ali ni to ga nije moglo spasiti od "sigurne smrti". Naime, kompanija je sada objavila na svom blogu da IGTV aplikacija službeno ostaje bez podrške.

"U sklopu naših napora da video zapise učinimo što jednostavnijim za otkrivanje i kreiranje, više nećemo podržavati našu samostalnu IGTV aplikaciju. Umesto toga, usredotočit ćemo se na to da svi videozapisi budu u glavnoj Instagram aplikaciji“, priopćili su iz Instagram-a.

Instagram veruje da će ova promena korisnicima značajno olakšati korištenje svih dostupnih funkcija i mogućnosti u glavnoj aplikaciji, a kažu i da će istovremeno poboljšati kvalitet video sadržaja na celokupnoj društvenoj mreži.

Kako bi svoj cilj ostvarili, Instagram navodi da će svi video zapisi u glavnoj aplikaciji imati mogućnost pregledavanja na celom ekranu i isključivanja zvuka dodirom. Osim toga, kažu i da rade na poboljšanju načina deljenja različitih vrsta video zapisa, kao i na novom načinu otkrivanja sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.