Potvrđeno: iPhone SE 2022 ima 33% više RAM-a od prethodnika


Apple je u utorak kao što znate službeno predstavio novi cenom povoljniji iPhone SE, koji će još jednom ponuditi dizajn iPhone-a 8 iz 2017. s osveženim hardverom. Apple tokom eventa nije otkrio detalje o količini radne memorije, ali sad znamo i to.

iPhone SE doživeo je dakle treću generaciju otkako se 2016. pojavio prvi model. Taj je bio baziran na dizajnu iPhone-a 5, a model iz 2000. na iPhone-u 8.

Za neke je ovaj novi iPhone SE uprkos povoljnijoj ceni još jedno skandalozno recikliranje zastarelog dizajna, dok će za mnoge biti upravo ono što su čekali.

Prodajni rezultati će pokazati da li je greška ili nije, ali teško je pomisliti da Apple nije dobro istražio tržište i da u novom iPhone SE 2022 nema računicu.

Stari dizajn, za današnje pojmove mali ekran niske rezolucije u LCD panelu, Apple osvežio po mnogima najmoćnijim mobilnim čipom na tržištu i 5G povezivošću.

Uvereni su da je u stanju iz tek 12MP senzora kamere na leđima iščupati maksimum i ponuditi vrhunske fotografije i video kao i bolju autonomiju iz minijaturne baterije koju ima ispod poklopca.

Istina je da 64GB data memorije, koliko nudi osnovni model za skladištenje 4K videa, kojeg snima daleko od idealnog, ali barem su količinu radne memorije podigli sa 3GB na 4GB, odnosno za 33% više.

To je sad potvrdio Xcode, koji je i ranije precizno otkrivao radnu memoriju iPhone 13 serije.

Nema uopšte sumnje da će iPhone SE 2022 kao i ostali iPhone modeli ponuditi super performanse i gladak rad mada Android rivali u istom cenovnom rangu redovno nude duplo više radne i data memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.