Preko igre ukradeno 625 miliona dolara u kriptovalutama


Servis Ronin Network koji je fokusiran na gaming, priznao je da su zbog bezbednosnog propusta nepoznati hakeri probili blockhain mrežu internet računarske igre Axie Infinity, sa koje je u ukupno dve transakcije otuđeno 173.600 ethereuma i 25,5 mil. USDC-a, piše portal IT Biz Crunch.

Napadači su koristili hakovane privatne ključeve, pri čemu su kompromitovali Sky validatore Mavis i Axie DAO. Do ključeva su došli tako što zloupotrebili propust u Ronin-ovoj mrežnoj zaštiti.

Ronin koristi devet validatora za sprečavanje neovlašćenih transakcija i prevara, ali u novembru prošle godine našli su se pod pritiskom zbog rastuće potražnje igrača igre Axie Infinity pa su dali posebno odobrenje kompaniji Sky Mavis, u kojoj je ta igra nastala, za odobravanje transakcija.

Objavljena 2018. godine, Axie Infinity postala je razmerno popularnom uporedno sa uzletom NFT-ova i tržišnim spekulacijama o budućnosti igara temeljenih na blockchainu i metaverzumu. Tokom prošle godine dosegnula je 1,8 milijuna korisnika dnevno i ukupnu prodaju NFT-ova vrednih četiri milijarde USD u tri godine od pokretanja.

U Ronin-u su pokrenuli istragu i zaključali korisničke naloge, a vrednost Rona, tokena te mreže, navodno je pala za više od 25 posto.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.