Rusija pokreće NashStore kao zamenu za Google Play


Ruski tehnološki programeri grade prodavnicu aplikacija koja može zameniti Google-ov Google Play. Ruska vlada planira službeno da lansira novu prodavnicu aplikacija 9. maja . Taj dan je u Rusiji državni praznik u čast pobede u Drugom svetskom ratu. YouTube i Google Play obustavili su sve usluge koje se temelje na plaćanju , uključujući pretplate, u Rusiji zbog zapadnih sankcija. NashStore služiće Android mobilnim uređajima i trebao bi da bude kompatibilan sa ruskom bankovnom karticom Mir.

Uz to, prema izveptajima ruskih medija, vlast u Moskvi razmatra uključivanje dve velike institucije za dizajn čipova, Baikal Electronics i MCST, na popis strateških preduzeća Ruske Federacije. Ruski mediji tvrde da će im to pomoći u prenosu procesora iz TSMC-a u fabruke u Rusiji.

Ranije su Baikal Electronics i MCST razvili Elbrus procesore, a oba su se proizvodila u kineskoj fabrici TSMC-a. Pogođen sankcijama, TSMC je prestao da proizvodi te čipove i nije mogao nastaviti saradnju s Rusijom. Prema ruskim medijima, nakon što budu proglašeni strateškim preduzećima Baikal Electronics i MCST trebali bi da dobiju državno finansiranje za svoje delatnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.