Samsung je vodeći u isporukama sklopivih pametnih telefona


Samsung je jedan od vodećih proizvođača kada je reč o sklopivim pametnim telefonima. Kompanija se još krajem prošle godine pohvalila da im prodaja takvih uređaja nikad nije bila bolja, a sve to zahvaljujući Galaxy Z Fold-u 3 i Z Flip-u 3.

Tu tvrdnju sada potvrđuje i analitička kompanija Omdia, koja otkriva da je Samsung u 2021. godini imao više od 61 posto tržišnog udela za isporuku sklopivih pametnih telefona. Osim toga, od najboljih 11 sklopivih uređaja na tržištu, pet ih dolazi od južnokorejskog proizvođača.

Iz Omdije tvrde da je najpopularniji sklopivi telefon bio Samsung Galaxy Z Flip 3, s isporučenih oko 4,6 miliona primeraka. To je, naime, pravo postignuće za južnokorejskog proizvođača, jer je značajno uspeo povećati isporuke sa 1,1 milion primeraka Galaxy Z Flip-a u 2020. godini, piše Gizmochina.

Osim softverskih i hardverskih rešenja, Galaxy Z Flip 3 stekao je veliku popularnost i zbog činjenice da je gotovo 400 dolara jeftiniji od svog prethodnika. Isto se može reći i za Galaxy Z Fold 3, koji se može pohvaliti sa 2,5 miliona isporučenih jedinica u prošloj godini.

Podsećamo da je Omdia nedavno objavila i izveštaj koji pokazuje da je Samsung Galaxy A12 najprodavaniji telefon u 2021. godini sa čak 51,8 miliona isporučenih primjeraka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.