Samsung patentirao neobičan dizajn smartphonea sa preklopnim ekranom


Kompanija Samsung je patentirala neobičan dizajn smartphonea u obliku slova L, koji ima preklopni ekran.

Reč je o fleksibilnom ekranu koji se otvara bočno, a kada je u "zatvorenom položaju", savijen/preklopljen je prema stražnjoj strani uređaja.

Karakteristike koje se predviđaju za ovaj uređaj podsećaju na LG Wing, je se sekundarni ekran Winga ponekad koristio za otvaranje sekundarnih aplikacija u manjem prozoru ili za prikaz dodatnih informacija tokom igranja igre, gledanja videa i slično. Smartphone bi se mogao koristiti uspravno ili bočno sa pomoćnim ekranom koji se otvara levo ili prema gore.

S obzirom da se ekran savija unazad, delomično bi se mogao koristiti i za pronalazak vidnog polja za zadnje kamere. Prema skicama, tu su tri kamere i LED blic, ali detalja o njima nema.

Poznato je da ima bateriju iz dva dela, kao i da bi sklopivi ekran bio napravljen od Samsung-ovog UTG ultra tankog stakla, istog zaštitnog sloja koji se koristi za Samsung-ove mobitele Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3.

Jedan od izazova ovakvog dizajna bio bi inkorporirati preklopnu šarku s unutrašnje strane uređaja kako bi se ekran savijao oko nje. Ovakva šarka zahteva prostor pa je to možda razlog dvodelne baterije.

Međutim, treba imati na umu da kompanije često patentiraju uređaje koje kasnije nikada ne proizvedu, a kakva je sudbina ovog uređaja, ostaje da se vidi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.