Sony sprema Xperia rivala iPhone-u SE


Kompanija Sony nije u potpunosti odustala od smartphone biznisa premda im već dugo donosi gubitke. Sad su se pojavili renderi i informacije o novom kompaktnom Xperia telefonu, kojim će se valjda suprotstaviti novom iPhone-u SE.

Potražnja za manjim telefonima je čini se, sve manja, ali i dalje ima onih koji se nadaju moćnom telefonu, kojim će biti lako baratati jendom rukom.

U eri telefona sa ekranima u pravilu preko 6.5 inča onaj ko ponudi telefon sa ekranom ispod 6 inča mogao bi da ima računicu. Tim više ako ima mogućnost recikliranja starijih komponenti kao što to čini Apple sa najnovijim iPhone-om SE 2022.

Sony bi kako se neslužbeno saznaje trebao predstaviti Xperia Ace 3 telefon, opremljen ekranom dijagonale 5.5 inča u kućištu gabarita vrlo nalik na one iPhone-a SE 2022.

Ostali detalji o ekranu za sada nisu poznati pa ne znamo, o kakvom je panelu reč, a ne znamo ni koje je rezolucije ni osveženja.

S objavljenih rendera vidimo samo da će imati urez selfie kamere i dosta prostora ispod ekrana.

Straga je samo jedna kamera, navodno 13MP. Isti izvor navodi i da će pogonski čip biti Snapdragon 888 5G, što bi bio značajan korak napred u odnosu na Helio P35 koji je pokretao prethodnika. Baterijom od 4500mAh lako će nadmašiti Apple-ov iPhone SE.

Priča se i o 6GB RAM-a i 128/256GB data memorije.

Renderi potvrđuju i 3.5mm audio jack i čitač otisaka na boku.

Sony bi Xperia Ace 3 mogao predstaviti u junu ove godine, a koštati bi mogla u rasponu između 300 i 400 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.