Spotify obustavlja svoje usluge u Rusiji


Spotify je još početkom marta uklonio sadržaj RT-a i Sputnik-a te je zatvorio svoju kancelariju u Rusiji, a sada se odlučio i na novi korak. Kompanija, naime, obustavlja svoje usluge u zemlji i to prvenstveno zbog nedavno donetog zakona koji kažnjava širenje lažnih vesti o ruskim oružanim snagama sa do 15 godina zatvora.

Portparol Spotify-ja potvrdio je ovu informaciju za The Verge, rekavši da je kompanija zaista verovala da je od kritične važnosti pokušati održati njihovu uslugu operativnom u Rusiji kako bi pružili pouzdane i nezavisne vesti i informacije u regionu.

Ali, kako kaže portparol kompanije, nedavno doneti zakoni koji dodatno ograničavaju pristup informacijama, eliminišu slobodno izražavanje i kriminalizuju određene vrste vesti, ugrožavaju bezbednost zaposlenih Spotify-ja, pa čak i korisnika platforme.

"Nakon što smo pažljivo razmotrili naše mogućnosti i trenutne okolnosti, došli smo do teške odluke da potpuno obustavimo našu uslugu u Rusiji", zaključio je portparol jednog od najvećih streaming servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.