Telegram postao najpopularnija platforma u Rusiji


Telegram je u Rusiji prestigao WhatsApp i postao najpopularnija platforma za instant komunikaciju, objavila je u ponedeljak ruska telekomunikaciona kompanija Megafon.

Vlasnik WhatsApp-a Meta Platforms na sudu je u Rusiji pod optužbom da je "ekstremistička organizacija", pa vlasti aktivno promovišu aplikaciju Telegram nakon što su zabranile inostrane platforme poput Facebook-a, Instagram-a i Twitter-a.

Ruska vojna operacija u Ukrajini dodatno je pogoršala postojeće sporove između inostranih tehnoloških kompanija i Moskve.

Megafon, jedan od četiri najvećih ruskih teleoperatera, objavio je analizu mobilnog internet prometa koji pokazuje da je udeo Telegrama narastao na 63 posto u prve dve nedelje marta sa 48 posto koliko iznosio u istom razdoblju u februaru.

WhatsApp-ov udeo je pao sa 48 na 32 posto, saopštio je Megafon.

Prosečni korisnik Telegram.a konzumirao je 101 megabajt podataka dnevno u poređenju sa 26 na WhatsApp-u.

Telegram je osnovao Rus Pavel Durov i ta aplikacija je već dugo popularna platforma za informisanje Rusa. Gotovo svi veći mediji, vladine agencije i javne ličnosti imaju svoje kanale na toj mreži.

Njegova popularnost „narasla je nakon restrikcija pristupa drugim aplikacijama za komunikaciju i društvenim mrežama“, objavio je Megafon, dodavši kako se rast broja korisnika beleži od 24. februara, dana kad je Rusija započela svoju invaziju u Ukrajini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.