TikTok u SAD-u pod istragom zbog uticaja na decu


Američki tužioci su pokrenuli istragu kako bi ustanovili da li postoji negativan uticaj na decu i njihovu bezbednost.

Tužioci iz Kalifornije, Floride, Kentuckyja, Massachusettsa, Nebraske, New Jerseyja, Tennesseeja i Vermonta zajedno rade kako bi utvrdili da li je TikTok prekršio zakon o zaštiti potrošača i ugrozio javnost. Istraga će se baviti potencijalnom štetom nanetom mladim osobama i njihovoj eventualnoj patnji zbog korišćenja aplikacije, kao i onome što TikTok zna o efektima servisa na decu.

Od TikTok-a se traže informacije o metodama koje se upotrebljavanju za povećanje korisničkog angažmana među mladim osobama kao što je povećanje vremena koje provode koristeći aplikaciju.

Ova koalicija državnih tužilaca je najavila sličnu istragu u novembru koja se odnosi na kompaniju Meta u čijem su vlasništvu društvene mreže Facebook i Instagram.

Portparol TikToka je branio bezbednosnu politiku kompanije tvrdeći da štiti mlade korisnike.

"Mi gradimo iskustvo koje će pomoći u zaštiti i očuvanju dobrostanja naše zajednice i cenimo što se državni tužioci fokusiraju na sigurnost mlađih korisnika. Rado ćemo pružiti informacije o mnogim zaštitama privatnosti i sigurnosti tinejdžera", kazao je on.

Istraga je uslijedila nakon što je američki predsednik Joe Biden najavio da će tehnološke kompoanije biti odgovorne za bezbednost dece na internetu.

"Društvene mreže moraju da budu odgovorne za nacionalni eksperiment koji sprovode na našoj deci kako bi profitirale", rekao je Biden i pozvao Kongres da ojača zaštitu privatnosti, zabrani ciljano oglašavanje usmereno na decu i da zatraži od tehnoloških kompanija da prestanu da prikupljaju lične podatke o deci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.