Android 13 beta dostupan za preuzimanje


Google nastavlja sa radom na Android-u 13. Prethodno je objavilo Developer Preview verziju, a sada donosi prvi Android 13 beta. Ono što je za sada poznato je da je velika većina do sada uočenih promena usmerena na poboljšanje postojećih funkcionalnosti i poboljšanje privatnosti. Na primer, Android 13 koristi precizna dopuštenja za sve aplikacije koje zahtevaju pristup medijskim datotekama na vašem uređaju.

Umesto da aplikacija traži pristup svim fotografijama, video zapisima ili audio datotekama, sada će morati zatražiti pristup svakoj vrsti datoteke posebno. Vrlo zgodna funkcija uključena u Android-u 13 je mogućnost uređivanja clipboarda, što će olakšati pregled svega što ste u međuvremenu kopirali.

Kozmetičke promene uključuju novu traku za reprodukciju, nove Material teme i predloge u mapi aplikacija.

Ostali detalji iz beta verzije Android-a 13 biće predstavljene na spoemutom I/O eventu, dok će konačna verzija novog operativnog sustava biti dostupna na jesen.

Ukoliko želite, beta verziju Android-a 13 možete preuzeti već danas i isprobati ukoliko posedujete Pixel uređaj. Treba napomenuti kako beta uvek obiluje bugovima, stoga ne očekujte da radi glatko.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.