Apple se pohvalio: Gotovo je 20% materijala u njihovim proizvodima reciklirano


Apple je objavio izveštaj ekološkog napretka za 2021. godinu, u kojem se pohvalio svojim ekološkim postignućima. Kompanija, naime, uveliko ističe povećano korišćenje recikliranog materijala u svojim proizvodima, a sve sa svrhom da do 2030. godine postignu neutralnost ugljenika.

U izveštaju se navodi da je gotovo 20% svih materijala korišćenih u Apple-ovim proizvodima reciklirano. Tako je, na primer, kompanija uvela korištenje sertifikovanog recikliranog zlata te je više nego udvostručila upotrebu recikliranog volframa, retkih zemaljskih elemenata i kobalta.

"Naš brzi tempo inovacija već pomaže našim timovima da koriste današnje proizvode za izgradnju sutrašnjice, a kako naš globalni lanac snadbevanja prelazi na čistu energiju, mi zacrtavamo put koji će i druge kompanije slediti", rekla je za 9to5Mac Apple-ova potpredsednica za okolinu, politiku i društvene inicijative, Lisa Jackson.

Prema izveštaju koje se proteže na čak 128 stranica, 59 posto svog aluminijuma u Apple-ovim isporučenim proizvodima u 2021. godini, dolazilo je iz recikliranih izvora. Osim toga, kompanija je postigla i značajan napredak u eliminiranju plastike, koja je prošle godine činila samo 4 posto ambalaže. U izveštaju nije navedeno da li je razlog tome činjenica da uz svoje telefone više ne daju slušalice i punjač.

Ceo izveštaj možete pogledati na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.