Galaxy S9 i S9+ više neće dobijati ažuriranja


Samsung Galaxy S9 serija predstavljena pre četiri godine u Barceloni, ovog meseca gubi svoja redovna ažuriranja, a Galaxy S10 ekipa prelazi sa mesečnih na kvartalne nadogradnje.

Pri kupovine novog telefona mnogi ne razmišljaju o tome koliko dobro će taj novi telefon biti podržan softverski. Po pitanju ažuriranja i podrške, bez ikakve dileme, najbolje ćete proći odaberete li neki iPhone.

Apple je poznat po tome da svoje iPhone podržava i po pet godina, a ažuriranja stižu na sve podržane modele u praktično istom trenutku.

Android tabor nikad nije bio tako dobar po pitanju softverske podrške. Ažuriranja za Android telefone zavise ne samo o proizvođaču, već i o regionu, a neretko i o teleoperateru.

Samsung je u Android taboru jedan od najboljih, ako ne i najbolji po pitanju ažuriranja i softverske podrške za svoje telefone. Nije tako bilo uvek, ali u posljednjih nekoliko godina se Samsung prometnuo u verojatno i najpouzdaniji smartphone brend po pitanju softverske podrške.

Svoje flagship modele ali i određene modele serije Galaxy A Samsung će podržati sa četiri velika ažuriranja Android OS-a i pet godina bezbednosnih zakrpa.

Ako ste pak još uvek korisnik Galaxy S9 ili S9+ telefona, vaš je telefon nakon četiri godine završio sa ažuriranjima i uklonjen je sa Samsungove stranice za ažuriranja i sigurnosne zakrpe. Zapeli su na Androidu 10 i OneUI 2.5 interfejsu.

Baš kao što je to bio slučaj sa Galaxy S9 i S9+ telefonima ovu proteklu godinu, Galaxy S10 i S10+ sad kreću u kvartalna ažuriranja, pre no što dogodine budu otpisani po pitanju nadogradnji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.