Google i iFixit vam pomažu u popravljanju telefona


Google i američka web stranica iFixit koja prodaje delove za popravku pametnih telefona i objavljuje besplatne online vodiče za popravaku potrošačke elektronike i gadgeta, pokrenuli su program pod nazivom Genuine Pixel Parts Program, čiji cilj je da se svakom korisniku Pixel telefona omogući i pomogne u samostalnim popravkama.

Prema tom sporazumu, Google će omogućiti iFixit-u da izrađuje i prodaje sve rezervne delove za Pixel telefone od verzije Pixel 2 iz 2017. godine, pa sve do Pixel-a 6 i novijih modela.

To znači da ćete na raspolaganju imati brojne komponente poput baterija, kamera i ekrana, koje ćete moći ugrađivati u svoje telefone umesto onih koje su "ispustili dušu", a da biste to mogli lakše obavljati, na raspolaganju ćete imati specijalni iFixit-ovi Fix Kit alati.

Ova inicijativa je samo jedna u nizu sličnih koje se pokreću ove godine, jer su slične programe samopopravaka pokrenuli Apple i Samsung.

Dosta je bilo bacanja uređaja u smeće svake godine i nepotrebno gomilanje smeća. Od sada ćemo telefone duže posedovati jer ćemo ih sami popravljati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.