Google Play izbacio sve Sberbank aplikacije


GooglePlay izbacio je iz svoje prodavnice sve aplikacije koje od nekadašnje Sberbank grupacije, među njima i srpsku aplikaciju za mobilne uređaje koju je koristila nekadašnja Sberbank Srbija, a nastavila je da koristi Naša AIK Banka koja je deo grupacije AIK Banke. Naime, nakon preuzimanja Sberbank Srbija od AIK Banke, Naša AIK Banka nastavila je da koristi raniju desktop i mobilnu aplikaciju Sberbank Srbija. Sa PlayStore-a obrisana je i Hrvatska aplikacija, iako je i tamo poslovanje preuzela druga banka.

Iznenadno uklanjanje aplikacije iz GooglePlaya nije bilo najavljeno i nije jasno da li u Google-u znaju da sada aplikaciju koriste banke koje više nisu vlasnički povezane sa ruskom Sberbank koja je pod sankcijama zapadnih zemalja, niti je jasno jesu li banke koje su preuzele poslovanje bivših filijala Sberbank u Evropi upoznale Google sa tom vlasničkom promenom.

Za razliku od Google Play-a, Apple-ov AppStore i Huawei AppGallery i dalje imaju aplikacije Sberbank u svojoj prodavnici aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.