Google Play Store više neće prikazivati zastarele aplikacije


Google je prestao da se hvali brojem aplikacija u Play Store-u, iako znamo da brojka odavno premašuje milion. Ova disciplina nadmetanja sa Apple-om odavno je izgubila na popularnosti, ali i na smislu, budući da Google-ova prodavnica i nije nešto čime se u današnje vreme može pohvaliti.

Naime, videli smo da u ovom moru postoji prilično veliki broj starih, nekorisnih i zaboravljenih aplikacija od strane developera. Kako bi nešto učinio po pitanju bezbednosti, Google je odlučio "skriti" napuštene aplikacije, odnosno one koje su prestale da dobijaju bezbednosne nadogradnje. Prema Google-u, upravo je bezbednost razlog za ovakvu odluku, budući da se korisnici instalacijom starijih aplikacija izlažu određenom riziku.

Dakle, aplikacije neće nestati, već će ostati "skrivene" odnosno nedostupne za instalaciju, a to bi trebalo podstaknuti developere da izrade njihove novije verzije, odnosno da ih drže u korak sa vremenom.

Nemogućnost prikazivanja ovih aplikacija u Play Store-u krenuće 1. novembra, do kada bi njihovi developeri mogli nešto i preduzeti, naravno, ukoliko to smatraju isplativim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.