Google testira Privacy Sandbox podešavanja za Chrome


Google započinje "origin trials" testiranje funkcije Chrome Privacy Sandbox, novog sistema za upravljanje targetiranim oglašavanjem bez upotrebe kolačića.

Početni je cilj testirati relevantnost oglasa putem novog API-ja za teme (Themes), zajedno s FLEDGE-om i Attribution Reportingom koji omogućava "remarketing" i merenje klikova na oglase bez praćenja ponašanja na web lokacijama.

To će omogućiti Google-u da testira eksperimentalnu Chrome tehnologiju na ograničenom broju korisnika kako bi se uverio da je spremna za opću upotrebu. Sada programeri mogu započeti testiranje u Canary Chrome beta verziji, a ako sve protekne prema očekivanjima Google-a, kompanija će proširiti probne verzije na stabilnu verziju Chrome-a kako bi pristupila većem skupu korisnika. Sva testiranja biće dostupna globalno, a ažuriranja će se naći na ovom linku.

Google će testirati ažurirana podešavanja koja vam omogućavaju da kontrolšete svoje učestvovanje u "origin trials" testiranju. Na primer, u odeljku "Prilagđavanje oglasa temeljena na browseru" moći ćete ukloniti različite interese koje procenjuje Chrome ili ukloniti određene web lokacije koje "definišu vaše interese".

Privacy Sandbox je već naišao na značajne kritike, posebno od strane oglašivača iz EU-a i Velike Britanije koji tvrde da će uklanjanje kolačića naštetiti njihovom oglašivačkim poslovanju. Vlade nekih zemalja takođe brine da će novi sistem poslužiti samo za jačanje Google-ovog povlašćenog položaja na tržištu internet oglasa, uz dovođenje privatnosti potrošača u opasnost, ali Google je prošli mesec pristao da se usaglasi sa svim pravnim obvezama u EU i UK kako bi se ti problemi rešili.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.