Instagram će omogućiti odgovor na direktne poruke iz feeda


Instagram često uvodi nove mogućnosti i opcije, a one se sada odnose i na slanje direktnih poruka putem ove platforme.

Najkorisnija nova opcija je brzi odgovor na direktnu poruku direktno iz feeda bez potrebe za ulaskom u inbox i gubljenja sadržaja koji je bio u feedu.

Takođe, tu su nove opcije deljenja, kao i mogućnost slanja previewa pesama i sprovođenje anketa u grupnim chatovima.

Šef platforme Adam Mosseri je najavio nameru Instagrama da se fokusira na direktne poruke ove godine u videu objavljenom krajem decembra.

"Razmena poruka je jedan od primarnih načina, odnosno primarni način za povezivanje ljudi online. Instagram treba prihvatiti činjenicu da su poruke primarna forma komunikacije", kazao je Mossari.

Preview pesama će ponuditi kratke klipove od 30 sekundi i to zahvaljujući integraciji Apple-ovih i Amazon-ovih muzičkih streaming servisa, dok podrška za Spotify dolazi uskoro.

Takođe, tu je novi meni kojem se pristupa iz glavnog feeda Instagrama dužim pritiskom da dugme share, a koji omogućava brzo deljenje posta sa četiri najbliža prijatelja.

Ostale mogućnosti približavaju DM poruke Instagram-a onome što već nudi Facebook Messenger, a to ne bi trebalo da bude iznenađenje s obzirom da kompanija radi na tome da ove dve chat platforme budu cross-kompatibilne.

Instagram dodaje sličan red profilnih fotografuja u vrh svog inboxa kako bi pokazao koji su kontakti trenutno online, a takođe usvaja u Messenger-ove ankete.

Messenger-ova nova prečica za "tiho" slanje oporuka bez stvaranja notifikacija kontaktima takođe stiže na Instagram u formi nove @silent komande.

Iz Instagram-a kažu da je većina noviteta sada dostupna globalno, dok će deljenje muzike početi stizati do korisnika od danas.

Nažalost, platforma u Evropi neće moći ponuditi opcije @silent, ankete ili prikazati ko je online na vrhu inboxa, a razlog su zakoni u regionu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.