Instagram ne želi reciklirane objave sa TikTok-a


Instagram je predstavio tri nove funkcije, a jedna od njih se neće svideti korisnicima koji svoje TikTok-ove uploaduju i na Instagram.

Product Tags, Enchanced Tags i Ranking for originality, su tri nove funkcije koje je Instagram uveo na svoju platformu kako bi kreatorima poboljšao iskustvo korišćenja.

Kako kaže voditelj Instagram-a, Adam Mosseri, Product Tags je napravljen kako bi kreatori mogli da kreditiraju one koji to i zaslužuju. Tako, na primer, mogu označiti pojedini proizvod ili kompaniju u svojoj objavi, što će značajno doprineti kolaboracijama na društvenoj mreži.

Druga, odnosno Enchanced Tags opcija, omogućava korisnicima da sebe svrstaju u neku određenu kategoriju koja će se automatski pojavljivati kada ih neko označi. Dakle, ako korisnik sebe označi kao fotografa, on će se tako pojavljivati na objavama onih koji su ga označili.

Ranking for originality funkcija podstiče korisnike da objavljuju originalan sadržaj kako bi bili lakše otkriveni na društvenoj mreži. Budući da je Instagram "krcat" objavama sa TikTok-a, ovo bi moglo da promeni neke stvari.

"Ako stvorite nešto od nule, trebali biste da dobijete veće zasluge nego ako samo ponovno podelite ono što ste pronašli kod nekog drugog. Pokušaćemo više da cenimo originalni sadržaj, posebno u poređenju sa onim ponovno objavljenim", zaključuje Mosseri.

Drugim rečima rečeno, Instagram zapravo moli korisnike da prestanu da objavljuju omiljene TikTok objave na Reels-u, piše portal The Verge.

Meta je jasno dala do znanja da vidi Facebook i Instagram kao platforme usmerene na kreatore u budućnosti, a ne kao alate za povezivanje ljudi sa svojim prijateljima. Stoga su obe platforme uložile u alate za kupovinu, načine na koje kreatori mogu da privuku publiku i mnoge druge stvari za koje se nadaju da će podstaći kreatore da prestanu da budu TikTokeri i YouTuberi i počnu da budu Instagrameri i Facebookeri.

Jedan od načina da Instagram destiuliše tu praksu biće da se dotični kreator sadržaja "zakopa" u algoritmu i tako ga učini manje vidljivim. Čini se da je upravo to ono što Mosseri planira da učini.

Što se tiče načina na koji će Instagram odrediti šta se smatra originalnim, Mosseri je rekao samo da je to teško i da će se to menjati s vremenom. Promena će verovatno biti veliki problem za naloge agregatora, od kojih su mnogi vrlo popularni izvori memova i trendova, ali se često optužuju za krađu sadržaja i kredita od kreatora.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.