Kao i proizvođači telefona: Tesla uz automobile više ne isporučuje punjače


Trend izbacivanja punjača, tj. strujnog adaptera, iz pakovanja novih uređaja započeo je Apple, tvrdeći da tako štiti okolimu, stvara manje elektronskog otpada, a da adaptere većina korisnika ionako već ima kod kuće. Na kraju se ispostavilo da je ovim potezom Apple najviše zaštitio – svoje finansije, jer je, navodno, neisporučivanjem punjača uz telefone uštedeo milijarde.

Ovaj trend vrlo se brzo "primio" unutar industrije, pa je danas retkost videti da se uz novi telefon, vrednosti više desetina hiljada dinara, isporučuje adapter za punjenje, vrednosti manje od 1.000 dinara. Na sličan potez sada su se odlučili i u Tesli, pa uz automobil vredan 30, 40 ili 50 hiljada dolara više neće dolaziti strujni kabal vredan 400 dolara. Njega će kupci električnih automobila ove marke od sada, u slučaju da im treba za kućno punjenje, morati kupiti zasebno.

Reč je o mobilnom kablu za punjenje na putu, kada se Tesla ne priključuje na javnu punionicu ili sopstvenu stanicu za punjenje kod kuće. Elon Musk na Twitter-u (a gde drugde?) opravdao je ovaj potez činjenicom da je mobilni kabal za punjenje ionako beležio vrlo slabu statistiku korišćenja, pa se njegovo davanje uz svaki automobil činilo "rasipničkim".

Kupci, očekivano, nisu preterano pozitivno reagovali na ovu najavu, pogotovo stoga što je mobilni adapter izbačen i iz automobila koji su već naručeni i plaćeni. Musk je potom, podstaknut negativnim komentarima, najavio da će ovaj adapter za punjenje pojeftiniti na 200 dolara u slučaju da se naručuje zajedno sa automobilom. Kao zaseban dodatak, kabal je istaknut na Teslinom webshopu po ceni od 400 dolara, a trenutno ga nema na zalihama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.