Meta ne odustaje od digitalnog novca


Iako je kompanija Meta odustala od svoje kriptovalute Diem, čini se da će se ipak pojaviti virtuelna valuta koja se trenutno interno naziva "Zuck Bucks".

Kako piše Financial Times, matična kompanija Facebook-a i Instagram-a priprema virtuelnu valutu koju zaposleni nazivaju Zuck Bucks očigledno po osnivaču i direktoru Marku Zuckerberg-u. Ali, ne radi se o kriptovaluti, nego o in-app tokenima koje bi kontrolisala kompanija, nešto slično što se koristi u gaming aplikacijama poput valute Robux u popularnoj dečijoj igri Roblox. Upravo je Roblox napravo ogroman biznis sa Robuxom, a Meta želi nešto slično na svojoj platformi.

U Meti se nisu u potpunosti distancirali od blokchain proizvoda, jer kompanija takođe želi da postavlja i deliti NFT na Facebook-u. Financial Times navodi da je plan kompanije lanisirati pilot sredinom maja, a nedugo nakon toga će omogućiti testiranje članstva Facebook grupa baziranih na NFT vlasništvu.

Najavljeni su i neki NFT planovi kompanije Meta za Facebook i Instagram u januaru, a Zuckerberg je najavio u martu da NFT dolazi na Instagram.

Osim toga, Meta istražuje "društvene tokene" ili "reputacione tokene" koji bi se mogli izdavati kao nagrade za značajni doprinos Facebook grupama. Kompanija takođe razmišlja o tradicionalnim finansijskim uslugama kao što su pozajmice za male biznise.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.