Microsoft radi na uvođenju reklama u free-to-play igre na Xbox-u?


Microsoft navodno radi na programu koji će brendovima omogućiti prikazivanje reklama unutar free-to-play Xbox video igara. Kako tvrde anonimni izvori za Insider, reklame bi se, na primer, mogle pojavljivati na digitalnim oglasnim panoima u trkačkim igrama, pa korisnicima ne bi trebale smetati u igranju.

Štaviše, izvori upoznati sa situacijom kažu da je Microsoft posebno zabrinut da bi reklame mogle iritirati igrače, pa je u planu izgradnja "privatnog tržišta" (private marketplace) kako bi kompanija u svoj program pustila samo odabrane robne marke.

Navodi se i činjenica da Microsoft ne namerava da uzima deo prihoda od reklama, već će umeesto toga omogućiti developerima i reklamnim tvrtkama da podele zaradu. Nagađa se da kompanija tako želi pružiti developerima još jedan način zarade, što bi ih na kraju podstaklo da izrađuju još više free-to-play naslova na platformi.

Microsoft nije potvrdio ove planove.

„Uvek tražimo načine da poboljšamo iskustvo za igrače i developere, ali nemamo ništa više da podelimo", kratko je saopštio portparol kompanije za Insider. Treba istaknuti da izvori tvrde da će se reklame u free-to-play video igrama pojaviti već u trećem kvartalu ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.