Musk želi da kupi Twitter za 43 milijarde dolara


Elon Musk je ponudio 43 milijarde dolara za kupovinu popularne komunikacione i društvene platforme Twitter, a u zahtevu upućenom Komisiji za vrednosne papire i berzu Sjedinjenih Američkih Država SEC-u, naveo je kako misli da bi to bilo jako dobro za pravo slobodnog govora.

"Uložio sam u Twitter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta i verujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju", napisao je. Ako zahtev prođe, Musk planira da preuzme kompanju u privatno vlasništvo.

Musk je ponudio 54,20 dolara po deonici u gotovini, što je premija od oko 20 posto u odnosu na današnju početnu cenu. Deonice Twitter-a su nakon ove objave odmah porasle za 18 posto.

"Nudim ponudu za kupovinu 100 posto Twitter-a za 54,20 dolara po deonici u gotovini, 54 posto premije u odnosu na dan pre nego što sam počeo ulagati u Twitter i 38 posto u odnosu na dan pre nego što je moje ulaganje javno objavljeno", rekao je Musk u podnošenju zahtjeva. "Ova ponuda je moja najbolja i konačna ponuda."

Muskova priča sa Twitter-om počela je kada je kupio 9,2 posto udela u kompaniji, a kasnije mu je ponuđeno mesto u upravnom odboru. Nakon što je odbio mesto u upravnom odboru, to je podstaklo nagađanja da bi se mogao odlučiti odmah kupiti Twitter.

Musk je i to prokomentarisao u podneak SEC-u. "Otkako sam investirao, sada shvatam da kompanija neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu [slobodi govora] u svom sadašnjem obliku", napisao je Musk. "Twitter se treba transformisati u privatnu kompaniju. Twitter ima izuzetan potencijal. Otključaću ga."

Inače, Musk se suočava sa tužbom deoničara Twitter-a zbog 11 dana odlaganja u službenom otkrivanju svoje investicije kojom je kupio 9,2 posto deonica Twitter-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.