Nova prevara na WhatsApp-u krade lične podatke


WaBetaInfo upozorava na sve veći broj prevaranata koji se na Metinoj popularnoj platformi žele domoći korisničkih naloga.

Jako je važno biti oprezan kad primate poruke od sumnjivih ljudi - pogotovo na WhatsApp-u. Prema članku objavljenom na poznatoj stranici WaBetaInfo, neki su korisnici dobili sumnjivu poruku od naloga koji se predstavlja kao WhatsApp-ova podrška. Korisnik je prijavio kontakt pretpostavivši da se radilo o pokušaju krađe podataka. Neki od ovih naloga postavljaju profilnu fotografiju koja na sebi ima karakteristični bedž potvrde.

Ovo nas dovodi do pitanja kako otkriti razgovarate li sa podrškom ili prevarantima. Prema WaBetaInfou, metoda je jednostavna. Ako pogledate informacije o kontaktu, trebali biste da vidite kvačicu pored imena, a ne na profilnoj fotografiji. Prevarantski kontakti uvek traže neke privatne informacije poput broja kreditne kartice ili šestocifrenog broja pomoću kojeg će se prijaviti na vaš WhatsApp nalog.

WhatsApp takođe nikad ne pita za detalje o kreditnim karticama niti šestocifrenim kodovima ili PIN-u. WhatsApp ne pita ni za novac ili poverljive informacije.

Ako neko želi te informacije, reč je o prevarantima. U tom slučaju najbolje je blokirati nalog i prijaviti ga. Poslednjih pet poruka u razgovoru podeliće se sa službom za korisnike kako bi razumeli kontekst razgovora i po potrebi izbrisali taj nalog.

Za kraj, napominje izvor, vodite računa da ovo nije ograničeno samo na WhatsApp podršku - lažni nalozi mogu imitirati bilo koga, čak i vaše prijatelje ili porodicu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.