Popravaka FaceID-a na iPhone-u X uskoro bez zamene uređaja


Još u februaru je izašla vest da će ovlašćeni Appleovi serviseri moći da popravljaju FaceID na iPhone-u XS i novijim modelima bez zamene cijelog uređaja. Ta odluka stiže zahvaljujući TrueDepth Camera servisnoj opciji, koja može rešiti probleme sa otključavanjem telefona licem na pojedinim kompanijinim telefonima.

Kako saznaje MacRumors, Apple širi tu mogućnost i na stariji iPhone X iz 2017. godine, koji, podsetimo, nije bio deo prvobitnog popisa podržanih uređaja. Stara metoda popravka Face ID-a bila je zamena celog telefona sa drugim, što je kupcima sa AppleCareom najčešće bila sasvim prihvatljiva opcija.

Međutim, većina korisnika iPhone-a X verovatno ni nema AppleCare garanciju od kada je proizvodnja uređaja obustavljena 2018. godine, što bi značilo da ih potpuna zamena kod Apple-a košta oko 549 dolara ili nešto jeftinije ako se, naravno, odluče na kupovinu istog telefona sa oglasnika, prenosi The Verge.

Popravaka FaceID-a bez zamene celog uređaja na kraju rezultuje sa manje elektronskog otpada, a iako još nije poznata cena ovog "poduhvata", pretpostavlja se da će delovi koštati manje nego kupvina drugog telefona. Naravno, treba napomenuti da su neki neovlašćeni serviseri nudili uslugu popravke FaceID-a, uprkos komplikovanom procesu i činjenici da je ni Apple do sad nije nudio.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.