Ruski komunikacioni regulator zapretio Google-u novčanom kaznom zbog videa na YouTube-u


Ruska agencija za tehnologiju i komunikacije, Roskomnadzor, zapretila je Google-u novčanom kaznom zbog nepoštovanja naredbi Rusije o uklanjanju određenih ilegalnih video zapisa sa YouTube-a, izvestio je The Washington Post.

Naime, Roskomndazor je na Telegram-u upozorio da bi kazna mogla iznositi i do osam miliona rubalja (oko 85.000 evra) pa bi, ako Google ponovi prekršaj, mogla doseći i do 20 posto kompanijinog godišnjeg prihoda.

Roskomnadzor tvrdi da YouTube promiče distribuciju lažnog sadržaju o "posebnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini i optužuje platformu za diskreditaciju ruske vojske. Osim toga, navode i da se na platformi može pronaći ekstremistički sadržaj koji poziva na provođenje nasilnih akcija protiv ruskih vojnika.

Kako prenosi The Verge, trenutno nije jasno na koje se YouTube video zapise Roskomndazor poziva, ali ova pretnja verovatno ima veze sa pritužbom regulatora sa početka marta kada su zatražili od YouTube-a da ukloni oglase koji, kako kažu, promovišu uništavanje ruskih i beloruskih železnica.

"Radnje administracije YouTube-a su terorističke prirode i ugrožavaju život i zdravlje ruskih državljana. Roskomndazor se kategorički protivi takvim reklamnim kampanjama i zahteva od Google-a da što pre prestane sa eliminisanjem antiruskih video zapisa", objavili su iz Roskomnadzora 18. marta.

Google se još nije službeno oglasio o pretnji Roskomnadzora.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.