Twitter-ova dugo očekivana funkcija mogla bi da prati istoriju uređivanja objava korisnika


Twitter je početkom meseca obradovao korisnike objavom da će im uskoro omogućiti uređivanje tweetova nakon što ih objave. Kako prolaze dani od kompanijine prvobitne objave, tako se otkriva sve više detalja o toj dugo očekivanoj funkciji.

Naime, softverska inženjerka Jane Manchun Wong, objavila je da bi uređivanje tweeta pomoću Twitter-ove nadolazeće funkcije, moglo ostaviti digitalni trag istorije objave.

"Izgleda da je Twitter-ov pristup uređivanju tweeta nepromjenjiv (immutable). Umesto da promeni tekst tweeta unutar iste objave, istog ID-a, on ponovno stvara novi tweet sa izmenjenim sadržajem, zajedno sa popisom starih objava pre uređivanja", objašnjava Manchun Wong.

Odabirom opcije otvara se prozor koji izgleda baš poput onog za obično sastavljanje tweeta, samo što je već popunjen sadržajem prethodne objave. U donjem desnom uglu, međutim, stoji "Update", umesto "Tweet". Treba napomenuti da Paluzzijev snimak ekrana ne prikazuje opciju za pregled istorije uređivanja tweeta, ali on tvrdi da će se ona zaista pojaviti u budućnosti.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.